Netwerker(s) en crews met expertise Duurzaamheid/Klimaat

Op 15 juni 2022 barst TEDxUtrecht weer los! Tijdens het mainevent geven we Utrechtse en (inter)nationale klimaathelden, duurzame initiatieven en slimme oplossingen voor een ‘net zero’ samenleving een mooi podium.

En na onze Countdown-events gaan we in 2022 natuurlijk gewoon verder met nieuwe TEDxUtrecht-avonturen. Wij zijn gemotiveerd om na een jaar waarin corona en Haags gedoe de maatschappelijke/media-agenda heeft beheerst, de focus terug te brengen op de grootste uitdaging van deze tijd (en dat was dus niet de pandemie, zoals jij ook weet).

Wie ben jij en wat vragen wij?

 

Jij maakt je zorgen om het klimaat, hebt daar kennis over en beschikt over een netwerk in de klimaatbeweging. Je bent geen doemdenker, maar voelt wel de urgentie die nodig is en kent of gaat graag op zoek naar de beste ideeën die de stad Utrecht, Nederland en/of de wereld kunnen helpen om de klimaatdoelstellingen te behalen. En dat uiteraard liever nog in 2030 dan in 2050.

Je gaat ons helpen in begin 2022 rond TEDxUtrecht de trekkers van de Nederlandse klimaatbeweging voor een feestelijke netwerkbijeenkomst bij elkaar te krijgen en samen de inspanningen te vieren die we allemaal leveren. Maar vooral zorg je er voor dat we een van optimisme en impactvolle ideeën uit elkaar barstend event neerzetten dat niet alleen in de stad zichtbaar is, maar tot ver in het (buiten)land mensen, bedrijven, steden en overheden handvatten geeft om de door mensen veroorzaakte klimaatverandering een halt toe te roepen.

We focussen tijdens het event op vijf thema’s die ook vanuit Countdown zijn geselecteerd: Energie, Transport, Materialen/productie, Natuur en Voedsel. Ben jij op minstens een van deze thema’s thuis en/of heb je goede zin je daar intensief en in rap tempo in te verdiepen en wil je ons helpen onze kennis, ons netwerk en impact op deze thema’s te versterken, dan zijn we op zoek naar jou.

We verwachten van jou naast kennis bij voorkeur ook al een relevant netwerk binnen de sectoren van (een deel van) de vijf genoemde thema’s. Je komt niet alleen met sprekers ideeën, maar helpt ons bij voorkeur ook bedrijven, personen en fondsen aan ons te verbinden als partner, bezoeker, vrijwilliger en/of (financieel) supporter.

Het is duidelijk dat je geraakt wordt door onze Countdown-activiteiten en komende maanden met name daarop wilt focussen. Dat vinden we tof! Maar als je op zoek bent naar een tof team en concept om je langere tijd aan te verbinden en je ook langere tijd onze Circles, toekomstige Youth-events en algemene verhaal wilt blijven supporten, dan vinden we dat dubbel feest.

Wat bieden we je?

 

Om maar met de deur in huis te vallen: (nog) geen geld, salaris of dienstverband. Voor een beperkt aantal functies willen we daar in de toekomst wel naartoe groeien. Maar sinds 2012 maken wij vette events met een team onwijs maatschappelijk betrokken en gedreven team professionele vrijwilligers dedicated om de wereld een flink beetje mooier te maken, door inspirerende ideeën, sprekers en initiatieven een bijzonder podium te geven. En waar mogelijk geven we de buurtmoeders, ondernemers, wetenschappers, innovators, studenten en changemakers die we programmeren ook nog een extra steuntje in de rug om hun ideeën te versterken.

En daar bovenop:

  • hebben we nauw contact met de internationale TED-organisatie (waar je als vrijwilliger van ons ook met korting events van kan bezoeken), word je onderdeel van de internationale familie van TEDx-vrijwilligers met events van Utrecht tot aan Sydney en Johannesburg tot Alaska en mogen we onder licentie gebruik maken van de kennis, ervaring, huisstijl en het sprekersplatform TED.com dat van TED het podium heeft gemaakt voor Ideas worth spreading.
  • overleggen we en werken we samen op twee van de vetste thuishonken van Utrecht (bij Kaliber en Dietwee).
  • heeft Kaliber-eigenaar Ronald na onze overleggen op vrijdag altijd een eigen open bar waar hij o.a. goede Gin-Tonics en Gin-Gingers op tafel weet te zetten, maar ook bier, wijn en fris op het menu staan.
  • en tenslotte word je onderdeel van een fijne groep creatieve, bevlogen, lieve mensen die de komende jaren graag de TEDxUtrecht-familie willen laten groeien en een broedplaats willen bieden aan jonge, ervaren en gelijkgestemde Utrechters die vanuit een gevoel van urgentie en optimisme aan een mooie toekomst willen bouwen.

Wie zijn we en hoe werken wij straks samen?

 

Het team van TEDxUtrecht bestaat uit allemaal professionele vrijwilligers (met roots in de wereld van het hoger onderwijs, communicatie- en campagnebureaus, professionele sprekers-coaching en events) die in aanloop naar onze events een oneindige creatieve stroom aan ideeën weten te produceren. Jij weet die creativiteit te vertalen naar onze kanalen, gaat zelfstandig op zoek naar contacten met (regionale/relevante) media en maakt in overleg met ons team strategische keuzes hoe de verschillende kanalen en content in te zetten.

Dit betekent dat je net als wij óf naast werk/andere activiteiten hier in eigen tijd aan wilt werken. Mocht je naast je activiteiten op communicatievlak, de fondsenwerver willen ondersteunen om zoveel budget binnen te halen dat hier ook een vergoeding voor jou in zit, dan juichen we dat alleen maar toe.

Wil je als student deze functie op je nemen en daardoor de tijd hebben om hier fulltime aan te werken, dan vragen we je alleen te reageren als je al ervaring hebt met het werken in grote zelfstandigheid. Denk aan een keer per week sparren met je vaste begeleider vanuit ons team, tweewekelijks overleg met het hele team en veel initiatief nemen richting het professionele team tussen hun werkzaamheden elders door.