Kaj Hendriks 🇳🇱

Kaj Hendriks verliet als fanatieke volleyballer en brave scholier de middelbare school. Na zijn vertrek naar Utrecht om geneeskunde te gaan studeren, nam zijn sportieve carrière al snel een andere vlucht.

Kaj Hendriks 🇳🇱

Topsporter, Arts, of geen van beide?

Kaj Hendriks groeide op in Wageningen en is van jongs af aan gedreven in alles wat hij doet. Op sportief vlak kwam dat pas echt op zijn 15e bij de volleybalvereniging. Na afronding van de middelbare school vertrok hij eerst een aantal maanden naar het buitenland met twee vrienden om vervolgens de geplande studie geneeskunde te volgen. De sportieve uitdaging vond hij terug in het roeien en bij de Utrechtse Studenten Roeivereniging Triton ontwikkelde hij zich al snel tot nationaal talent.

Sindsdien is hij nu al meer dan 10 jaar onderdeel van het Nederlands Roeiteam en trainde voor deelname aan zijn derde Olympische Spelen. Inmiddels had Kaj zijn studie geneeskunde succesvol afgerond en deed ervaring op als basisarts op de Spoedeisende Hulp. Maar toen was daar plotseling het coronavirus, een half jaar voor de geplande Olympische Spelen van Tokio. En wat doe je dan? Kies je voor afronding van je sportieve carrière of voor je maatschappelijke rol als arts?

Kaj’s video komt binnenkort online, maar zijn talk is alvast getekend vastgelegd door Hanna Maas.

Sinds 2009 is hij onderdeel van het Nederlands roeiteam en behaalde meerdere successen op nationaal niveau evenals op wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen, met als een van de hoogtepunten een bronzen medaille op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Sinds een jaar is hij ook basisarts en werkzaam op een Spoedeisende Hulp afdeling. Een pittige combinatie, waar meerdere belangrijke overwegingen en beslissingen aan ten grondslag liggen.

Kies je voor afronding van je sportieve carrière of voor je maatschappelijke rol als arts?

Kaj Hendriks