Max Zero Impact

Nederlandse klimaathelden verzamelen!

Een drietraps inspiratieprogramma voor iedereen die de klimaatcrisis sneller en effectiever te lijf wil gaan.

Tussen 31 oktober en 12 november beslissen de regeringsleiders van de Verenigde Naties tijdens COP26 in Glasgow over de toekomst van ons klimaat. De vraag is wie de uitdaging die voor ons ligt deze keer echt serieus neemt en wie de kop nog steeds in het zand blijft steken.

Maar aan die afspraken en ideeën heb je niks als wij als jonge generatie zelf niet in actie komen en onze klimaatactiviteiten maximaal impact hebben. Daarom presenteert TEDxUtrecht samen met onze sprekers en partners voor jonge klimaatactivisten een training Max Zero Impact. Want als we een ‘net zero’ toekomst willen realiseren, moeten we onze tijd en inzet optimaal benutten, net als de sprekers die we tijdens TEDxUtrecht op het podium zetten.

We bieden dit programma i.s.m. de Academie voor Toegepaste Levenskunst en met de Jonge Klimaatcoalitie (in gesprek), Studenten voor Morgen (in gesprek) en de NJR (in gesprek) een Expeditie Klimaatstrategie voor duurzaam actieve (of actief willen wordende) jongeren en studenten.

 

Wat krijg je in het traject?
twee trainingsdagen klimaatactivisme en -strategie (wellicht een weekend) met ervaren campaigners zoals Plastic Soup Surfer Merijn Tinga (die hielp statiegeld op PET-flessen in te voeren), Liset Meddens van Fossielvrij Nederland (die pensioenfonds ABP liet stoppen met investeren in de fossiele industrie) en Robin Berg (die het grootste Nederlandse elektrische deelautonetwerk WeDriveSolar bestiert) en inspirerende jongereninitiatieven. Tijdens de eerste dag breng je het besprokene direct in de praktijk en werk je mee aan de (online) campagne(s) van een de partners en/of deelnemers aan de spoedcursus, tijdens de tweede dag stel je tijdens het programma een persoonlijke klimaatstrategie op om jouw manier en binnen jouw mogelijkheden nog actiever klimaatheld te worden.
gratis bezoek aan TEDxUtrecht Countdown in de Stadsschouwburg op 12 januari 2022 en een ontmoeting met een of meerdere van onze sprekers op de dag zelf.

 

Uiteraard: alles inclusief lunch en borrel en toffe dingen voor de mensen (meet & greets, tips voor funding van jouw activiteiten en een gaaf netwerk van 150 andere klimaathelden en experts uit het land).

Voor wie?

We hebben plek voor 150 studenten die zich druk maken over onze toekomst en zich (nog) meer of nog effectiever willen inzetten voor het klimaat in hun eigen omgeving.

Wil jij bij deze gratis events aanwezig zijn en je netwerk uitbreiden met 150 andere jonge klimaathelden? Meld je dan nu aan?

Trainingsprogramma in ontwikkeling

Op dit moment werken we achter de schermen aan het programma van TEDxUtrecht Countdown én het trainingsprogramma van Max Zero Impact.

Naast onze aangekondigde klimaathelden hierboven, kun je o.a. verwachten dat Extinction Rebellion, duurzame challenge-winnaars van de HvA en Utrechtse Campus Challenge en andere inspirerende jonge rolmodellen onderdeel uitmaken van het programma. Hoewel veel jongeren via Universiteit en Hogeschool Utrecht geworven zullen worden, ontmoeten je ook studenten uit de rest van het land, van actievelingen bij Green Offices, tot landelijke bestuursleden of campaigners van meer (inter)nationaal actieve klimaathelden.

Gratis ticket scoren voor TEDxUtrecht in januari 2022?

 

Zet jij je als student, scholier of jongere (jonger dan 30 jaar) in voor het klimaat? Dan maak je kans op een gratis ticket voor TEDxUtrecht 2022. We hebben 150 gratis plekken in ons jongerenprogramma te vergeven.

 

Meld je aan voor het traject en schrijf je in het antwoordformulier hoe jij je inzet voor het klimaat. Je aanmelden als vrijwilliger voor TEDxUtrecht 2022 is ook een manier om hiervoor in aanmerking te komen.

Data events
Dag 1 - Effectieve beinvloedingsstrategiëen van bewezen klimaathelden
Dag 2 - 12 januari 2022 - TEDxUtrecht Countdown + meet&greet met sprekers
Dag 3 - Max Zero Impact - je persoonlijke impact vergroten