TED Circles-hosts en organisatoren

Houd jij van goede gesprekken over inspirerende ideeën en uitdagende vragen? Breng je graag mensen bij elkaar? En ben je een beetje handig met het schrijven van teksten, werken met nieuwsbrieven/socials etc.?

Dan ben jij wellicht een van onze nieuwe hosts van onze maandelijkse TED Circles in de Bibliotheek aan de Neude.

Wie ben jij en wat vragen we?

We zijn op zoek naar mensen die goed zijn in de voorbereidingskant van (kleinschalige) bijeenkomsten en evenementen (met name op het gebied van communicatie) en/of het begeleiden van een kleinschalig gesprek (van een groep van een man of 10).

In de Bibliotheek aan de Neude houden we maandelijks gratis toegankelijke gesprekken aan de hand van een inspirerende TED Talk uit de rijke TED-database.

Als organisator van een Circle ben je bekend met de inzet van social media en het opstellen van nieuwsbrieven in Mailchimp (of ben je bereid dat te leren – we hebben alle templates klaar staan om ingevuld te worden). Ben je ook al ervaren als gespreksleider – dan is dat een pre, maar niet perse noodzakelijk, daarin kun je groeien onder begeleiding van een meer ervaren host.

Als host van een Circle is het wel belangrijk dat je al enige ervaring hebt met het leiden van groepsgesprekken of het werken met groepen. Een TED Circle is kleinschalig en laagdrempelig en je hoeft de meeste avonden niet het gesprek van begin tot eind aan de gang te houden, maar je bent wel de host van de groep en het gesprek. Je opent de avond, introduceert vragen waar nodig, geeft richting aan het gesprek en zorgt dat iedereen aan de beurt komt. Daarnaast zijn de hosts ook verantwoordelijk voor de organisatie van het geheel, dus enig gevoel voor geschreven teksten, het gebruik van socials en nieuwsbrieven is een pre, maar ook hier geldt – hier kunnen we je begeleiden.

Word je mogelijk zo enthousiast dat je op meer plekken in de stad met verschillende groepen Circles wilt opstarten, al dan niet onder de naam van TEDxUtrecht dan kan dat zeker. We hebben zelf de ambitie een Engelstalige Circle te starten in 2022 en meer vaste groepen die elkaar meerdere keren per jaar opzoeken voor een verdiepend gesprek, juichen we zeker toe!

Why wait? Kom in contact!

Heb je interesse en wil je zo snel mogelijk aan de slag? Of heb je nog vragen? Wacht niet langer en app Joost!