Sponsormanager / fondsenwerver

Op 15 juni 2022 barst TEDxUtrecht weer los. En dat niet alleen; daarnaast hebben we ook maandelijkse TED Circles die we organiseren en zoeken we team jonge Utrechters die het volgende TEDxYouth-event gaan organiseren.

En na ons ruim een jaar aan Countdown verbonden te hebben, willen we later in 2022 graag ook weer andere thema’s op ons podium zetten en liggen er ideeën voor een scholenproject dat Utrechtse kinderen het zelfvertrouwen gaat geven hun ideeën voor de wereld aan die wereld te vertellen.

Een hoop ideeën dus rond het thema ‘Ideas worth sharing +’ en uitgelezen kansen voor organisaties om dat te omarmen. Daarom zoeken we een sponsormanager/ fondsenwerver.

Wie ben jij en wat vragen wij?

Jij bent iemand die graag ons soort maatschappelijke bevlogen idioten extra slagkracht geeft. Dit doe je door fondsen of partnerschappen te realiseren die ons helpen de impact van onze ideeën en activiteiten te vergroten. Zo weten we al sinds 2012 met regelmaat een podium te bieden aan hele waardevolle verhalen, initiatieven en ideeën van net zulke bijzondere sprekers. Maar de productie, selectie en voorbereiding van sprekers etc. vraagt zoveel van de focus van onze vrijwilligers, dat we nog niet altijd het maximale en optimale resultaat uit onze tijdsinvestering halen als het gaat om het creëren van buzz, het aangaan van strategische partnerschappen en het geld vrijmaken voor onze communicatiecampagne.

Vergis je niet, er zijn mensen die na afloop van onze events hun baan op hebben gezegd en nu, in plaats van (in hun eigen woorden) “commerciële rommel te verkopen”, hun eigen maatschappelijk gedreven start ups zijn gestart. En sommige van onze sprekers zijn na TEDxUtrecht op podia wereldwijd beland. Maar met net wat meer middelen, energie en focus, kunnen we onze eigen impact en die van onze sprekers op het podium, nog flink vergroten.

We zijn daarom op zoek naar een fondsenwerver die op no cure, no pay-basis in staat is ons van middelen te voorzien die het vergroten van onze impact mogelijk maakt. Ben jij een fondsenwerver/hoofd strategische partnerschappen met slagkracht, ervaring, een hands on mentaliteit en die strategisch-inhoudelijk ook een toffe sparringpartner is voor de rest van het team? Dan spreken we graag snel af!

Slimme, strategische partnerschappen voor onze evenementen, vaste samenwerkingen met locaties of organisaties die hun medewerkers ‘om niet’ aan ons uit willen lenen. Of een doorlopend talentenprogramma voor de 25 meest innovatieve bedrijven van Utrecht die ieder jaar twee van hun jonge honden met elkaar en TEDxUtrecht kennis laten maken en hier ervaringen voor het leven opdoen. Uiteraard in ruil voor een vaste bijdrage aan stichting TEDxUtrecht  – het behoort allemaal tot de reële mogelijkheden.

Ook zou het tof zijn als we bedrijven, stichtingen, een rotary of fondsen aan ons kunnen verbinden die bijvoorbeeld jaarlijks een budget beschikbaar stellen om een van onze sprekers te kunnen steunen zodat we hun gepresenteerde idee extra vleugels kunnen geven.

Je hebt het door, we zijn vooral op zoek om mensen aan ons te kunnen binden die iets meer professionaliteit en focus in onze activiteiten kunnen aanbrengen en de impact van wat we doen kunnen verhogen.

Dit betekent niet dat we op zoek zijn naar een vol kantoor met medewerkers, maar dat we wel graag de financiële middelen zouden hebben om alle ideeën die ons team van gedreven (en mogelijk toekomstige aan ons verbonden professionele) wereldverbeteraars tot optimale bloei te laten komen.

Om die reden zijn we niet alleen op zoek naar fondsen om onze events zo laagdrempelig mogelijk aan ons publiek aan te kunnen bieden, maar ook naar mogelijkheden om de verplichtingen waar de stichting nou eenmaal aan moet voldoen niet in de ticketprijs van onze events te hoeven verrekenen. En het professioneel aan het werk kunnen zetten van een bevlogen communicatietalent, specifieke projectmedewerkers en iemand die jong talent kan begeleiden dat in stage- en werkervaring verband bij ons komt schitteren, staat zeker op ons verlanglijstje.

Het kan zijn dat je onwijs geraakt bent door onze Countdown-activiteiten en met name wilt focussen op het mogelijk maken van de events daaromheen. Dat vinden we tof! Maar als je op zoek bent naar een tof team en concept om je langere tijd aan te verbinden en je ook langere tijd onze Circles, toekomstige Youth-events en algemene verhaal wilt blijven supporten, dan vinden we dat dubbel feest en heeft dat onze voorkeur.

Wie zijn wij en hoe werken wij straks samen?

 

Het team van TEDxUtrecht bestaat uit allemaal professionele vrijwilligers (met roots in de wereld van het hoger onderwijs, communicatie- en campagnebureaus, professionele sprekers-coaching en events) die in aanloop naar onze events een oneindige creatieve stroom aan ideeën weten te produceren. Jij weet die creativiteit en ambities te vertalen naar succesvolle fondsenaanvragen en partnerschappen en weet hoe externe partijen aan ons te verbinden die geloven in het supporten van ‘Ideas worth sharing’.

Je gaat in overleg met ons kernteam doortastend en zelfstandig aan de slag om steun voor de activiteiten van TEDxUtrecht te verwerven, maar waar nodig schuiven bestuursleden en/of andere teamleden uiteraard aan bij gesprekken met geïnteresseerde partijen. Indien ook jouw boterham belegd moet worden en je dat elders nog niet volledig kunt doen, maken we afspraken over het kunnen verdienen van je eigen vergoeding (bijvoorbeeld door een percentage af te spreken wat jij van de binnengehaalde fondsen aan je eigen uren mag uitgeven).

Dit betekent dat je om te beginnen net als wij óf naast werk/andere activiteiten hier in eigen tijd aan wilt beginnen te werken. Mocht je het samen met de rest van ons team voor elkaar krijgen om zoveel budget binnen te halen dat hier ook een vergoeding voor jou en andere collega’s in zit, zodat ons team van mensen dat zich een deel van de week vrij kan maken om onze ambities te verwezenlijken, dan juichen we dat ruimhartig toe.

Wil je als student deze functie op je nemen of met de meer ervaren nieuwe collega samenwerken en kun je vanuit je studie flink veel tijd organiseren om hieraan mee te werken, dan vragen we je alleen te reageren als je al ervaring hebt met het werken in grote zelfstandigheid. Denk aan een keer per week sparren met je vaste begeleider vanuit ons team, tweewekelijks overleg met het hele team en veel initiatief nemen richting het professionele team tussen hun werkzaamheden elders door. Bewezen ervaren met ondernemen, netwerken en/of acquisitie is wel een vereiste.