Eventmanager TEDxUtrecht

Begin 2022 barst TEDxUtrecht weer los! Tijdens het mainevent geven we Utrechtse en (inter)nationale klimaathelden, duurzame initiatieven en slimme oplossingen voor een ‘net zero’ samenleving een mooi podium. En na onze Countdown-events gaan we in 2022 natuurlijk gewoon verder met nieuwe TEDxUtrecht-avonturen. 

Genoeg om flink onze tanden in te zetten dus. Maar dat kunnen we alleen met een gedreven Eventmanager zoals jij!

Wie ben jij en wat vragen wij?

 

Jij gaat de productie van de events in aanloop hiernaartoe samen met ons in goede banen leiden. Je hebt ervaring met draaiboeken, productie, afstemmen tussen locatie en leveranciers, zorgt dat het sprekers- en communicatieteam op dezelfde lijn zitten en werken én zorgt dat iedereen die de events bezoekt, zich op de dag zelf de belangrijkste persoon op aarde of, op zijn minst, op het event voelt.

Je hebt ideeën over de invulling van het event buiten het sprekerspodium, de aankleding van locatie en de vertaling van onze inhoud naar een onvergetelijke experience tijdens de dag zelf. Ben je zelf niet de grootste creatieve geest, maar wel in staat die van ons tot bloei te brengen tijdens het event? Dan ben jij mogelijk ook wie we zoeken. Tenslotte zoek je samen met ons in aanloop naar de events naar een team dat jou ondersteunt tijdens de drukste momenten van het productieproces (voor, tijdens en na het event), zodat jij volledig in control kunt zijn.

Op korte termijn hebben we dus twee events in het verschiet, maar in 2022 schakelen we graag door naar nieuwe hoogtepunten. Dus of jij je nu dit najaar vol in het TEDx-avontuur wilt storten of juist wat langduriger op zoek bent naar een tof team en concept om je aan te verbinden, maakt vooralsnog niet uit – in beide gevallen maken we graag kennis en is er genoeg werk te doen.

We zoeken naar iemand met slagkracht, ervaring, een hands on mentaliteit die ook een toffe sparringpartner is voor de rest van het team. Bij voorkeur ben je iemand die een event voor 1000 man en met een professionele locatie niet voor het eerst draait. Is dat wel het geval, dan zoeken we samen iemand die voor jou op de achtergrond als ervaren sparringpartner kan functioneren.

WAT BIEDEN WE JE?

 

Om maar met de deur in huis te vallen: (nog) geen geld, salaris of dienstverband. Voor een beperkt aantal functies willen we daar in de toekomst wel naartoe groeien. Maar sinds 2012 maken wij vette events met een team onwijs maatschappelijk betrokken en gedreven team professionele vrijwilligers dedicated om de wereld een flink beetje mooier te maken, door inspirerende ideeën, sprekers en initiatieven een bijzonder podium te geven. En waar mogelijk geven we de buurtmoeders, ondernemers, wetenschappers, innovators, studenten en changemakers die we programmeren ook nog een extra steuntje in de rug om hun ideeën te versterken.

En daar bovenop:

  • hebben we nauw contact met de internationale TED-organisatie (waar je als vrijwilliger van ons ook met korting events van kan bezoeken), word je onderdeel van de internationale familie van TEDx-vrijwilligers met events van Utrecht tot aan Sydney en Johannesburg tot Alaska en mogen we onder licentie gebruik maken van de kennis, ervaring, huisstijl en het sprekersplatform TED.com dat van TED het podium heeft gemaakt voor Ideas worth spreading.
  • overleggen we en werken we samen op twee van de vetste thuishonken van Utrecht (bij Kaliber en Dietwee).
  • heeft Kaliber-eigenaar Ronald na onze overleggen op vrijdag altijd een eigen open bar waar hij o.a. goede Gin-Tonics en Gin-Gingers op tafel weet te zetten, maar ook bier, wijn en fris op het menu staan.
  • en tenslotte word je onderdeel van een fijne groep creatieve, bevlogen, lieve mensen die de komende jaren graag de TEDxUtrecht-familie willen laten groeien en een broedplaats willen bieden aan jonge, ervaren en gelijkgestemde Utrechters die vanuit een gevoel van urgentie en optimisme aan een mooie toekomst willen bouwen.

Wie zijn wij en hoe werken wij straks samen?

 

Het team van TEDxUtrecht bestaat uit allemaal professionele vrijwilligers (met roots in de wereld van het hoger onderwijs, communicatie- en campagnebureaus, professionele sprekers-coaching en events) die in aanloop naar het event een oneindige creatieve stroom aan ideeën weten te produceren. Jij kan die creativiteit op zijn tijd ook aan een reality check onderwerpen en kaders geven aan wat qua tijd, locatie en planning wel en niet haalbaar is.

Dit betekent dat je net als wij of naast werk of andere activiteiten hier in eigen tijd aan wilt werken, of de fondsenwerver ondersteunt om zoveel budget binnen te halen dat hier ook een vergoeding voor jou in zit.

Wil je als student deze functie op je nemen en daardoor de tijd hebben om hier fulltime aan te werken, dan vragen we je alleen te reageren als je al ervaring hebt met het werken in grote zelfstandigheid. Denk aan een keer per week sparren met je vaste begeleider vanuit ons team, tweewekelijks overleg met het hele team en veel initiatief nemen richting het professionele team tussen hun werkzaamheden elders door.