Communicatie en (online) community manager

Op 15 juni 2022 gaan we Utrechtse en (inter)nationale klimaathelden, -oplossingen en -initiatieven een mooi podium geven. Daarnaast hebben we ook maandelijkse TED Circles die we organiseren en zoeken we een team jonge Utrechters die het volgende TEDxYouth-event gaan organiseren.

Wie ben jij en wat vragen wij?

 

Jij bent iemand die graag via socials, websites en andere kanalen mensen betrekt, verhalen vormgeeft en mensen aan een ‘cause’ of ambitie verbindt. Je wilt geen troep verkopen, maar de wereld een beetje mooier maken en hebt een frisse stijl waarmee je mensen op een positieve manier verleidt.

Je hebt tekstueel, grafisch en digitaal talent en hebt er plezier in content te maken die mensen positief aan het denken zet. Je kunt strategisch denken over de inzet van diverse media om de evenementen en de overtuiging van TEDxUtrecht door het jaar heen met de wereld te delen.

Je zorgt ervoor dat onze activiteiten breed zichtbaar zijn via onze eigen kanalen, maar zoekt ook actief samenwerking met lokale en landelijke partners met dezelfde overtuiging en bouwt met ons aan een coalitie van positieve changemakers.

Je zorgt er met jouw regie over onze media voor dat we volle zalen trekken, maar weet ook een online bereik te organiseren door mensen te inspireren met een eigen selectie van TED Talks van TED(x)-events vanuit de rest van de wereld. Waar mogelijk zoek en verspreid je relevante content over wat er in Utrecht en de rest van de wereld gebeurd aan positieve en/of urgente ontwikkelingen die tijdens onze events door sprekers of in Circle-gesprekken aan bod komen.

We zoeken naar iemand met slagkracht, ervaring, een hands on mentaliteit die ook een toffe sparringpartner is voor de rest van het team. Waar we in het verleden vooral rond onze events actief waren, word jij de drijvende kracht achter onze ‘year round’ doorlopende campagne met ‘Ideas worth spreading +’.

Als je dit niet allemaal in je eentje wilt doen, stel je samen met ons een eigen team samen van collega-vrijwilligers, regel je een stagiair of twee en/of zoek je strategische samenwerkingen waardoor je een deel van de content die we zoeken, vanuit partnerschappen krijgt aangeleverd en zelf minder research hoeft te doen.

Het kan zijn dat je onwijs geraakt bent door onze Countdown-activiteiten en met name daarop wilt focussen. Dat vinden we tof! Maar als je op zoek bent naar een tof team en concept om je langere tijd aan te verbinden en je ook langere tijd onze Circles, toekomstige Youth-events en algemene verhaal wilt blijven vertellen, dan vinden we dat dubbel feest.

Wat bieden we je?

 

Om maar met de deur in huis te vallen: (nog) geen geld, salaris of dienstverband. Voor een beperkt aantal functies willen we daar in de toekomst wel naartoe groeien. Maar sinds 2012 maken wij vette events met een team onwijs maatschappelijk betrokken en gedreven team professionele vrijwilligers dedicated om de wereld een flink beetje mooier te maken, door inspirerende ideeën, sprekers en initiatieven een bijzonder podium te geven. En waar mogelijk geven we de buurtmoeders, ondernemers, wetenschappers, innovators, studenten en changemakers die we programmeren ook nog een extra steuntje in de rug om hun ideeën te versterken.

En daar bovenop:

  • hebben we nauw contact met de internationale TED-organisatie (waar je als vrijwilliger van ons ook met korting events van kan bezoeken), word je onderdeel van de internationale familie van TEDx-vrijwilligers met events van Utrecht tot aan Sydney en Johannesburg tot Alaska en mogen we onder licentie gebruik maken van de kennis, ervaring, huisstijl en het sprekersplatform TED.com dat van TED het podium heeft gemaakt voor Ideas worth spreading.
  • overleggen we en werken we samen op twee van de vetste thuishonken van Utrecht (bij Kaliber en Dietwee).
  • heeft Kaliber-eigenaar Ronald na onze overleggen op vrijdag altijd een eigen open bar waar hij o.a. goede Gin-Tonics en Gin-Gingers op tafel weet te zetten, maar ook bier, wijn en fris op het menu staan.
  • en tenslotte word je onderdeel van een fijne groep creatieve, bevlogen, lieve mensen die de komende jaren graag de TEDxUtrecht-familie willen laten groeien en een broedplaats willen bieden aan jonge, ervaren en gelijkgestemde Utrechters die vanuit een gevoel van urgentie en optimisme aan een mooie toekomst willen bouwen.

Wie zijn wij en hoe werken wij straks samen?

 

Het team van TEDxUtrecht bestaat uit allemaal professionele vrijwilligers (met roots in de wereld van het hoger onderwijs, communicatie- en campagnebureaus, professionele sprekers-coaching en events) die in aanloop naar onze events een oneindige creatieve stroom aan ideeën weten te produceren. Jij weet die creativiteit te vertalen naar onze kanalen, gaat zelfstandig op zoek naar contacten met (regionale/relevante) media en maakt in overleg met ons team strategische keuzes hoe de verschillende kanalen en content in te zetten.

Dit betekent dat je net als wij óf naast werk/andere activiteiten hier in eigen tijd aan wilt werken. Mocht je naast je activiteiten op communicatievlak, de fondsenwerver willen ondersteunen om zoveel budget binnen te halen dat hier ook een vergoeding voor jou in zit, dan juichen we dat alleen maar toe.

Wil je als student deze functie op je nemen en daardoor de tijd hebben om hier fulltime aan te werken, dan vragen we je alleen te reageren als je al ervaring hebt met het werken in grote zelfstandigheid. Denk aan een keer per week sparren met je vaste begeleider vanuit ons team, tweewekelijks overleg met het hele team en veel initiatief nemen richting het professionele team tussen hun werkzaamheden elders door.