January 27th 2016, TivoliVredenburg

Van neurochirurg tot MC, van student tot duurzaam ondernemer. 
Utrechts talent vult line-up TEDxUtrecht aan.

Van neurochirurg tot MC, van student tot duurzaam ondernemer. 
Utrechts talent vult line-up TEDxUtrecht aan.

January 6th, 2016

Neurochirurg Bon Verweij, MC/rapper PAX, LomboXnet-initiatiefnemer Robin Berg en winnaars van de Talentstage Adinda van Wely, Mei Melissen en Aiman Hassani zijn toegevoegd aan de line-up van het internationale sprekersevent TEDxUtrecht. Na een uitverkochte Talentstage in de Ronda-zaal van TivoliVredenburg, begint ook de kaartverkoop van het LET’S GO-event op 27 januari op stoom te komen. Tweederde van de zaal is inmiddels gevuld.

Bon Verweij, neurochirurg Universiteit Utrecht

Na een 23 uur durende operatie, hebben hij en craniofaciale chirurg Marvick Muradin werelds eerste totale schedel bij een patiënt geïmplanteerd met behulp van 3D printtechnologie. Maar dat is niet het enige moment dat 3D-technologie hem helpt. Verweij: ‘De meeste chirurgen gebruiken conventionele scans om zich voor te bereiden op een operatie. Ik gebruik een 3D-print en virtual reality om de operatie te oefenen. Waarom? Omdat de operatie 100 % efficiënt moet zijn!’

PAX, MC/rapper (o.a. Kytopia)
Maatschappelijk bewogen muzikaal mastermind PAX verzorgt de opening van TEDxUtrecht. Het thema van zijn bijdrage houden we goed geheim tot TEDxUtrecht, maar wie PAX ooit aan het werk heeft gezien, weet dat hij het publiek op geheel eigen wijze zal weten te raken.

LomboXnet-initiatiefnemer Robin Berg

Hoe krijg je een hele wijk energieneutraal? Als je dat wilt weten is Lombok-inwoner Robin Berg de man met het plan. Onverschrokken en met tomeloze energie weet hij het ene na het andere initiatief in de wijk te realiseren. Op TEDxUtrecht laat hij zien hoe duurzaam opgewekte energie volledig te gebruiken.

Adinda van Wely, master-student Universiteit Utrecht

De impact van een eerste indruk is enorm. Niet alleen in ons sociaal leven, maar ook in de kunst. Adinda legt in haar talk een link tussen het leren waarderen van kunst (waar veel werken vaak ook een tweede blik nodig hebben) en het echt leren kennen van de mensen om je heen.

Mei Nelissen, bachelor-student Universiteit Utrecht

We verspillen enorm veel energie, simpelweg omdat we niet kunnen opslaan wat we aan energie opwekken in huis tenzij we het direct verbruiken. Tot vandaag! Met veel enthousiasme vertelt Mei Nelissen over haar inventieve en duurzame oplossing die de verspilling van energie zal tegengaan: the Blue Battery.

Aiman Hassani, filmmaker en ondernemer

Nadat Aiman door een auto werd aangereden, overwon hij zijn passiviteit en werd, wat hij zelf noemt een ‘super achiever’. Hij wil mensen inspireren om ook een doener te worden. Zijn motto: ‘Let’s speak to people as if they are people.’

Verloop ticketverkoop

Wanneer je een kaart wilt bemachtigen voor het LET’S GO-event op 27 januari, registreer je je eerst via de website. Studenten krijgen een korting van 50%. Maar zij moeten er wel snel bij zijn, want er is maar een gelimiteerd aantal studentplaatsen.