January 27th 2016, TivoliVredenburg

TEDxUtrecht presenteert jonge rolmodellen met Utrechtse roots

TEDxUtrecht presenteert jonge rolmodellen met Utrechtse roots

November 25th, 2015

9 jonge ondernemende geesten presenteren zichzelf tijdens de TEDxUtrecht Talentstage op donderdag 26 november in TivoliVredenburg aan het grote publiek.

Met talks over jezelf vinden, hoe de juiste keuzes in het leven te maken, maar ook over bredere maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, mensenrechten en internationaal ondernemen, doen de veelal Utrechtse sprekers een gooi naar een TED-talk tijdens TEDxUtrecht op 27 januari en de befaamde inspiratiesite van TED: www.ted.com.

Sanne Bouwman, coördinator van de TEDxUtrecht Talentstage kan niet wachten tot donderdagavond. ‘Toen we aan dit project begonnen, was het best spannend of we voldoende goede sprekers zouden vinden en onze originele zaal vol konden krijgen. Uiteindelijk hebben we binnen de aanmeldingen harde keuzes moeten maken voor de line up en hebben we een veel grotere zaal moeten regelen die we ook twee keer hadden kunnen uitverkopen.’

Curator van TEDxUtrecht Joost de Bruin: ‘Zowel binnen de organisatie als op het podium laten we zien hoeveel talent er in Utrecht en omgeving rondloopt. Intern hadden we het altijd over de Talentstage naast het ‘grote’ event op 27 januari. Dat hebben we inmiddels laten vallen. Ons jongerenteam heeft van de Talentstage dit jaar een volwaardig evenement weten te maken wat hordes jongeren op de been brengt en een grote meerwaarde geeft aan TEDxUtrecht. Ze lossen daarmee al mijn verwachtingen meer dan in!’

Jurylid Ronald van Schaik van creatief bureau Kaliber, ontwerper van de site www.tedxutrecht.com, is al even opgetogen: ‘We krijgen als jury onze handen vol om uit te maken wie echt de beste sprekers zijn voor TEDxUtrecht op 27 januari. Ik word heel blij van de energie en positieve bijdrages van de sprekers. Je krijgt er spontaan meer geloof in een betere toekomst van’.

De volgende 7 talks staan op het programma:

Adinda van Wely (Amersfoort, 25 jaar, student @ Universiteit Utrecht)

De impact van een eerste indruk is enorm. Niet alleen in ons sociaal leven, maar ook in de kunst. Adinda laat ons beter naar kunst kijken en hoopt je te inspireren om de mens achter de mens te zien.

Aiman Hassani (Utrecht, 27 jaar, ondernemer)

Nadat Aiman door een auto werd aangereden, overwon hij zijn passiviteit en werd, wat hij zelf noemt een ‘super achiever’. Hij wil mensen inspireren om ook een doener te worden. Zijn motto: ‘Let’s speak to people as if they are people.’

Emma Brouwer (Utrecht, 22, internship @ ORMIT)

Klein gebaar, grote impact! Emma startte het initiatief ClickStart, waarbij studenten ouderen helpen om hun weg op internet te vinden en zich beter te beschermen tegen internetcriminaliteit. Zij gelooft dat we samen het Nederland van de toekomst kunnen maken tot een plek waar iedereen van kan profiteren.

Jort Statema (Londen, 26 jaar, digitaal ondernemer @ Tilt)

Eindeloze mogelijkheden om de wereld om je heen te veranderen met je mobiele telefoon. Onmogelijk? Jort denkt van niet. Hij laat ons zien hoe we in de toekomst een betere wereld kunnen creëren! Met je mobiele telefoon!

Nesci (Kaouther Yousef, Nieuwegein, 21 jaar/ Zineb Yousef, Utrecht, 27 jaar / Enaam Ahmed Ali, Utrecht, 23 jaar, mode-ondernemers @ Nesci)

Waar je wieg ook heeft gestaan, je bent voor het overgrote deel vormgever van je eigen leven. De meiden van Nesci vertellen hun intrigerende en bijzondere verhaal. Hoe drie gewone meiden met een ongewoon verhaal bijzondere dingen kunnen bereiken. ‘Everyone fights their own battles in life, but it didn’t discourage us to be who we wanted to be.’

Mei Nelissen (Utrecht, 19 jaar, student @ Universiteit Utrecht)

We verspillen enorm veel energie, simpelweg omdat we niet kunnen opslaan wat we opwekken en niet direct verbruiken. Tot vandaag. Met veel enthousiasme vertelt Mei Nelissen over haar inventieve en duurzame oplossing die de verspilling van energie zal tegengaan: the Blue Battery.

Soukeyna Gueye (Amsterdam, 26 jaar, projectmedewerker @ MVO Nederland)

In haar TEDx talk, laat Soukeyna zien hoe het zakenleven het begrip duurzaamheid kan gebruiken om winst te behalen door de manier te veranderen van hoe we leven, denken en geld verdienen.

De Talentstage wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Jort-and-Nesci