January 27th 2016, TivoliVredenburg

‘Talentstage TEDxUtrecht knalt uit zijn voegen’

‘Talentstage TEDxUtrecht knalt uit zijn voegen’

November 2nd, 2015

De 8 uitgekozen talenten van de TEDxUtrecht Talentstage beloven op 26 november veel mensen op de been te brengen. Dat is de conclusie twee weken na de lancering van het facebook-event van de organisatie. Hoewel de campagne voor de Talentstage nog moet beginnen, heeft de organisatie al een grotere ruimte moeten regelen om het enthousiaste publiek onderdak te kunnen bieden.

‘Het is heel simpel, onze vorige locatie werd totaal overvraagd. En dat na nog maar één bericht op Facebook. Onze sprekers hebben blijkbaar een grote achterban’, aldus TEDxUtrecht-curator Joost de Bruin. De Talentstage van TEDxUtrecht, georganiseerd door studenten en alumni van Hogeschool Utrecht in samenwerking met jonge professionals uit de stad, krijgt daarom een upgrade qua locatie.

De Bruin: ‘In het Akademietheater konden we maximaal 160 man kwijt, terwijl we in een ruime week tijd al 800 geïnteresseerden hadden.. Hoewel we het event ook gaan online gaan streamen, wilden we zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid geven ook fysiek bij het evenement aanwezig te zijn. Gelukkig reageerde de HKU (eigenaar van het Akademietheater) heel sportief en was er nog plaats in de Ronda-zaal van TIvoliVredenburg.’

Het risico bestaat dat het ook in de Ronda dringen wordt op 26 november. ‘Als we ook daar vol raken, kunnen mensen die niet meer in de zaal passen de livestream bekijken. Dat neemt wel iets van de impact van de talks en optredens tijdens de avond weg, maar veel grotere zalen zijn gewoonweg niet beschikbaar. Als het net zo hard gaat met de kaarten voor het grote TEDxUtrecht-event op 27 januari, hoor je ons niet klagen!’

Thema’s die tijdens de Talentstage aan bod komen en door een ‘jongerenbril’ worden bekeken, zijn ondernemerschap, duurzaamheid en democratie.

De komende weken worden de 8 talks die tijdens de Talentstage een plek op de TED-stip krijgen, op Facebook aan het publiek voorgesteld. Een jury besluit tijdens de Talentstage welke sprekers een plek op het podium van TEDxUtrecht op 27 januari krijgen.

Talentstage bezoeken? Aanmelden kan nog via Facebook. Registreren voor een ticket op 27 januari kan via www.tedxutrecht.com.