January 27th 2016, TivoliVredenburg

Let Go Depot: Achterlaten om vooruit te kunnen

Let Go Depot: Achterlaten om vooruit te kunnen

November 9th, 2015

Het depot voor gevonden voorwerpen kennen we allemaal. Maar een plek waar we voorwerpen zelf naar toe kunnen brengen om er definitief en voor altijd vanaf te zijn: dat is nieuw! Vanaf zaterdag 14 november opent TEDxUtrecht de deuren van de pop up store Let Go Depot in winkelcentrum Hoog Catharijne. Gedurende vier weken kan iedereen het thema LET’(S) GO aan den lijve ondervinden. Het is letterlijk loslaten en weer verdergaan. Een motto dat past in de tijdsgeest van vandaag. Niet toevallig in een winkelcentrum waar alles te krijgen is, heeft TEDxUtrecht een ruimte gecreëerd om het publiek op ludieke wijze het LET’(S) GO-thema te laten beleven en ermee aan de gang te gaan.

Curator Joost de Bruin: ‘De bezoeker kan een object inleveren dat representatief staat voor wat hij of zij wil loslaten. Van werk tot relatie, nare gewoonte of een issue op wereldschaal. Het maakt niet uit, de bezoeker bepaalt waar hij minder of meer van wil! Of het nu gaat om stoppen met roken, een smartphone verslaving, een afkeer van pinguïns of een schuldgevoel dat al jaren wordt meegetorst. Bovendien hebben we een aantal BU’s (Bekende Utrechters) bereid gevonden om het goede voorbeeld te komen geven in onze pop up store!’

De objecten die in de Let Go Machine worden gedeponeerd, worden getransformeerd tot grote bouwblokken die het TEDxUtrecht logo zullen vormen tijdens het event op 27 januari in TivoliVredenburg. Achter elk object zit natuurlijk ook een verhaal! TEDxUtrecht publiceert de verhalen en een foto van het bijbehorende object in de online gallery op TedxUtrecht.com.

Tijdens deze vier weken vindt in het Let Go Depot ook het ‘Red Dot Program’ plaats. Elke donderdagavond zal een inspirerend spreker een verhaal delen met het publiek. En elke zondag worden er speciale workshops georganiseerd rondom het thema LET’(S) GO, zoals het maken van een handig portemonneetje van gerecycled materiaal.

Het Let Go Depot is te vinden tegenover de Mediamarkt, naast de Mancave in winkelcentrum Hoog Catherijne in Utrecht en is geopend van woensdag tot en met zondag.