January 27th 2016, TivoliVredenburg

Calendar Red Dot Program

Every Thursday evening we have a line-up of inspiring talks for you in our Let Go Depot. Every Sunday afternoon we have some special workshops prepared.

Every Thursday evening we have a line-up of inspiring talks for you in our Let Go Depot. Every Sunday afternoon we have some special workshops prepared.

Entrance is free, but know that only limited amount of spaces are available. Please register via Facebook. Note: some talks will be in English, some in Dutch. Our Let Go Depot is located opposite to the Mediamarkt, next to the Mancave in Hoog Catharijne.

Thursday November 26th 2015 – time: 19.00 – 21.00 hours

 

1: Sabyasachi Sengupta (Nicknames)

Sabyasachi known as Saby is a banker with the gift of gab. He is a banker with 7 years of experience, currently working in Treasury department of a major International bank in Amsterdam. Besides a career in banking he is a reputed and award winning public speaker in Europe. And also a guest lecture at universities and other educational institutes. In our Let Go Depot he will touch upon the theme ‘nicknames’.
Saby will speaking on how your nickname plays an important role in your identity. We often don’t realize the power of nicknames. He has personally had many nicknames and at some point he gave himself a new nickname to give himself a new identity.

2: Sangbreeta Moitra (Find the speaker within)

Sangbreeta is a global Project Manager in one of the biggest pharma-CROS in The Netherlands. Through her passion in public speaking, she started her career as an inspirational speaker and trainer. Sangbreeta is a multiple international award-winning speaker and regularly trains corporates and universities on the art powerful communication.

3: Dmitri Schrama (Nieuwe modellen van samenwerking)

Let go, loslaten van controle. Let´s go, we gaan decentraal organiseren. Hoe willen wij samen werken? Zijn de organisatie modellen van de vorige eeuw nog wel geschikt voor onze informatie-samenleving? Wat is de rol van die informatie in organisaties van vandaag. En hoe hanteren wij haar? Wat is jouw rol in een organisatie? En wat zou je willen dat het is? Een ‘talk’ over Het Nieuwe Organiseren. Het waarom, hoe en wat van een nieuwe manier van Samen-Werken. Een concrete en praktische methode om een platte organisatie te bouwen. Waarmee we Doel-Gericht kunnen Samen-Werken in vertrouwen en vrijheid.

Intermezzo: Singer/Songwriter Sheryl Careman

Register via Facebook – Limited amount of seats available

Sunday November 29th 2015 – time: 12.00 – 14.00 hours

Underground Utrecht door Lotte van Opstal

Utrecht Underground gaat ons een stadswandelingen aanbieden die je niet snel zal vergeten! Stadswandelingen over het leven op straat verteld door (ex-)daklozen en (ex-)drugsverslaafden die dit harde leven zelf geleefd hebben en nu op professionele wijze hun talenten inzetten als Stadsgids. Tijdens deze stadswandeling worden er tips en tricks gegeven over het leven op straat.

Deze workshop vindt dus niet plaats in het Let Go Depot, maar dit is wel het verzamelpunt voor vertrek. Trek wat warms aan, want we worden meegenomen naar buiten!

Register via Facebook – Limited amount of seats available

Thursday December 3rd 2015 – time: 19.00 – 21.00 hours

1: Sjoerd van der Maaden (Stimulerende werkplek voor autisten)

Specialisterren heeft als doel mensen met een normale of hogere begaafdheid en een stoornis in het autisme spectrum (ASS) economische zelfstandigheid te laten verwerven in de ICT. Op dit moment gebeurt dat vanuit ons eigen testcentrum in Utrecht. Deze lezing wordt gegeven door Sjoerd van der Maaden zal samen met een van de werknemers van Socialisterren komen spreken.

2: Erika Mauritz (Hulpcaravaan Griekenland)

Erika is de initiator van de hulpkaravaan naar Griekenland. Onder het mom van “gewone mensen helpen gewoon!” is zij een burgerinitiatief gestart om vluchtelingen in Griekenland te helpen. Zij is een inzamelingsactie gestart die in no-time landelijk is opgepakt. Zo dacht Erika eraan om een auto of twee, drie vol hulpgoederen te rijden naar vluchtelingen die de Griekse kust hebben bereikt. Maar dit was meer dan een groot succes. In het Let Go Depot vertelt zij meer.

3: Kila van der Starre (Poëzie)

Kila vertelt over de kracht van poëzie om het levend te maken en van het geschreven blad af te halen. Ze heeft hedendaagse Nederlandstalige poëzie geschreven voor onder andere: Verslagen en Mededelingen van de KANTL, Vooys, DW B, Poëziekrant, Ons Erfdeel, Verzin en op de websites Rekto Verso, 8weekly en CultuurBewust.

4: Pieter van de Glind (Deelstad Amsterdam)

Pieter van ShareNL: “De deeleconomie is een snelgroeiend fenomeen. Meer en meer mensen raken vertrouwd met de mogelijkheden die diverse deelplatformen bieden. Dergelijke nieuwe economische modellen zorgen voor veranderingen. Wij geloven in de kansen die de deeleconomie onze samenleving biedt en beseffen tegelijkertijd dat het ook nog in de kinderschoenen staat. Naast de kansen hebben we daarom ook oog voor de uitdagingen. Op deze manier kunnen we de deeleconomie op een goede manier tot volle wasdom brengen. Dit ervaren wij dan ook als onze missie. Wij geloven dat het geheel meer is dan de som der delen, en werken daarom samen met het gehele deeleconomie-speelveld, bestaande uit de deelplatformen, het bedrijfsleven, overheden, kennisinstellingen en individuen.”

Intermezzo: Mensen zeggen dingen (spoken word)

Register via Facebook – Limited amount of seats available

Sunday December 6th 2015 – time: 12.00 – 14.00 hours

Into the wild door Camiel Bernaards

Camiel geeft presentatie-trainingen. Daarnaast kan hij het niet laten om regelmatig tijd in de natuur door te brengen. De beste manier om contact te maken met wat belangrijk voor je is, is tijd doorbrengen in de natuur. Camiel deed in 2011 zijn eerste solo en bracht 24 uur alleen door in de Spaanse bergen. Sinds die tijd organiseert hij jaarlijks weekenden in Nederland voor mensen die meer contact willen met zichzelf en de natuur. Tijdens deze workshop verteld hij wat 24 uur stilte met je doet en geeft hij handige tips.

Register via Facebook – Limited amount of seats available

Thursday December 10th 2015 – time: 19.00 – 21.00 hours

1: Souwie de Wijn & Birte Ketting (Relatie therapie mens-object)

Souwie is Art and Design History docent aan de HKU en Birte designonderzoeker en grafisch ontwerper. Hun gezamenlijke vakgebied is Design Cultures, wat de wereld vanuit objecten bekijkt. In het kader van het thema Let Go en afstand doen van dingen, verkennen zij deze avond de relatie tussen mens en object. Wellicht kan relatietherapie onze relatie met spullen bespreekbaar maken en daarmee tegenwicht bieden tegen het Let Go Depot.

2: Yvonne Geurts (Hoe krijg je patiënten uit bed?)

In het Radboudumc is men dagelijks bezig met de mobiliteit van de patiënt. Mobiliseren is erg belangrijk voor een goed herstel. Maar de patiënt zit vaak ‘gevangen’ in of aan het bed. Dit belemmert de mogelijkheden om in beweging te komen én de mogelijkheden van de fysiotherapeut en andere zorgverleners om de patiënt te helpen mobiliseren. Onderzoekster Yvonne Geurts geeft uitleg in het Let Go Depot.

3: Ruben Jacobs (Filosoferen over ons lichaam) 

Ruben Jacobs studeerde Kunst en Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en Cultuursociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Afgelopen jaren was hij o.a. als freelance journalist werkzaam voor de VPRO, NTR en diverse (online)bladen. Momenteel is hij docent en onderzoeker aan de HKU waar hij onder andere lesgeeft in Cultuursociologie en Filosofie. Daarnaast is hij als research fellow verbonden aan het Nieuwe Instituut (Rotterdam) waar hij onderzoek doet naar de rol van design in het ‘vermenselijken’ van technologie. Ruben heeft fascinatie voor het lichaam op filosofisch niveau en neemt ons daarin mee tijdens zijn talk.

Intermezzo: Zingende verhalenverteller Mirco

Register via Facebook – Limited amount of seats available

Sunday December 13th 2015 – time: 12.00 – 14.00 hours

Guerrilla Kitchen door Elise Struyck

Elise Struyck zet zich met haar Guerilla Kitchen in voor het voorkomen van Foodwaste. Van de site: “Peaceful protesting for food waste by providing delicious food for the people prepared with ingredients from local places.” Tijdens de workshop maken we samen met Elise eten met producten die anders weggegooid zouden worden en gaan we het gesprek aan over voedsel verspilling.

Register via Facebook – Limited amount of seats available

 

Passed Events…

Thursday November 19th 2015 – time: 19.00 – 21.00 hours

1: Evelien Bus (Coaching mens en dier)

Wat wordt er mogelijk als mens en dier op grote schaal gaan samenwerken? Als we in gesprek gaan met de natuur om ons heen? En als we ons bewust verbinden met de plek waar we wonen? Dan worden we geholpen en gedragen en voelen we ons eindelijk helemaal thuis. Evelien Bus is werkzaam als dierentolk en reader, en ze voelt zich verbonden met het sjamanisme. Ze vertelt hoe ze de toekomst voor zich ziet.

2: Frank van der Linde (Extreme Activist)

Frank will share his crusade as Dutch Activist for a society based on Gross National Happiness instead of Gross National Income. Money is just a tool to be happy. Nothing more and nothing less. However, gaining money has become an end in itself. According to Frank: To be happy, collectively, we need to fight injustice.

3: Daan Westerink (Het Nieuwe Rouwen)

Daan Westerink is journalist en rouwdeskundige. Ze schreef meerdere boeken over doorleven na verlies en probeert mensen terug in hun kracht te krijgen. Daan pleit voor een nieuwe manier van rouwen, op je eigen manier met ruimte voor al je emoties, je bent meer dan je verdriet. In het Let Go Depot vertelt ze meer over het nieuwe rouwen.

Intermezzo: Singer/Songwriter Marten de Paepe

Sunday November 22nd 2015 – time: 12.00 – 14.00 hours

Speak like TED door Wendy Rundberg

PLUQ is in 2008 opgericht door Wendy Rundberg. Zij is ervan overtuigd dat iedereen zichzelf goed kan presenteren als je maar weet waar je nu staat en waar je naar toe wilt. Voor TEDxUTRECHT coacht Wendy de sprekers voor het congres op woensdag 27 januari 2016. Tijdens deze interactieve workshop in het Let Go Depot leer je van haar de basis van spreken voor TEDx.